Ratsailla

Tänään pääsin ratsastamaan Sokoinen yliopistolle, oli aivan mahtava päivä! Tansaniassa ei ole oikeastaan lainkaan hevosia ja ne ovat paikallisille melko tuntemattomia eläimiä. Hieman erikoista, kun ajattelee miten paljon täällä on maataloutta ja viljelyä. Sokoinessa on kuusi hevosta, joista vanhimmat on saatu lahjoituksena 90-luvulla Australiasta. Hevoset olivat hyvin pieniä, laihoja ja likaisia. Tallilla oli ainoastaan yhdet ratsastuskamppeet ja harjana toimi lattiaharja!

Ratsunani toimi hyvin säyseä ja luppakorvainen tamma joka oli kuin Ihaa Nalle Puhista. Sympaattinen otus, mutta luonnekin oli kuin aasilla ja hetken sai totutella ennen kuin hevonen alkoi tottelemaan. Kokemus oli sinänsä hieman extremeä, että täällä ei tietenkään käytetä kypäriä ja huono satula + huonot kengät tarkoitti sitä, että yksikin virheliike niin löydän itseni mutalätäköstä. Kaikki meni onneksi hyvin ja selvittiin ehjin nahoin.

Hevosen valjastusta.

Hevosen valjastusta.

Tallilla oli samaan aikaan eräs mies joka kertoi ratsastaneensa 10-vuotiaasta lähtien Keniassa ja Tansanian pohjois-osissa. Hän on toiminut hevosten kouluttajana ja on nyt  töissä Sokoinen tallilla; kuulemma siellä ei ole juurikaan muita, jotka osaisivat käsitellä hevosia. Tämän takia niitä ei juurikaan harjata tai puhdisteta, ja niistä huomasi heti että eivät ole tottuneet liiaksi ihmisen käsittelyyn. Teki mieli värvätä itsensä sinne hevostenhoitajaksi! Kuulemma tämän miehen missiona on, että ihmiset oppisivat tuntemaan enemmän hevosia jolloin niitä voitaisiin käyttää apuna maataloudessa ja halpoina kulkuvälineinä. Ei kuulostanut lainkaan hullummalta suunnitelmalta.

Jännittää!

Jännittää!

 

 

 

Yksi vastaus artikkeliin ”Ratsailla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *