Dar es Salaam weekend

Viikonloppu Dar es Salaamissa oli mahtava, vaikka matkustaminen täydessä ja ei-ilmastoidussa bussissa ottikin koville. Matka kesti nelisen tuntia suuntaansa ja hintaa oli ainoastaan 7000TSH (n. 3,5e). Maan sisällä matkustamista ei ole siis hinnalla pilattu. Muutenkin paikallisliikenne on täällä halpaa. Daladala (kaupunkibussi) maksaa 400TSH (20cnt) ja bodaboda (moottoripyörätaksi) n. 1000-2000TSH (50cnt-1e) kaupungin sisällä. Näitä tulee käytettyä lähinnä työmatkoihin, sillä vapaa-ajalla Morogorossa pärjää hyvin jalkaisin.

Vietettiin viikonloppu tosiaan Kigambonin South Beachilla, josta löytyy paljon valkoisia hiekkarantoja. Päivät meni pääasiassa itseään auringossa polttaen ja meressä uiden, olipa muuten ensimmäinen kerta kun mereen pääsin uimaan 🙂

Lauantaina käytiin Dar es Salaam Zoossa. Ajateltiin, että kun ei viitsi toisesta safarista maksaa nähdäkseen lisää eläimiä niin tämä on hyvä vaihtoehto! Matka hotellilta sinne oli yllättävän pitkä ja vaikea, mutta tapasimme onneksi sattumalta mukavan paikallisen rastapään joka ystävällisesti lähti meitä sinne saattamaan. Alueella valkoisilta ihmisiltä nyhdetään rahaa niin paljon kuin mahdollista joten hänen ansiostaan päästiin liikkumaan kulkuneuvoilla paikallishinnoin. Myös eläintarhan ovet avautuivat “resident”-hinnalla, joka oli vaivaiset 5000TSH. Eläintarha oli melko pieni, mutta nähtiin monia eläimiä. Valitettavasti myös monien eläinten häkit olivat liian pieniä ja niistä huomasi heti, että ovat levottomia kun eivät pääse kunnolla liikkumaan :/ Eläintarhojen ikäviä puolia. Muutoin vierailu oli aivan mahtava; päästiin pitelemään kädessämme pientä krokotiilia, ratsastamaan jättimäisellä kamelilla ja pitämään kädestä apinaa. Huippua!

Reissun aikana huomasi heti, että on hyvin erilaista kulkea ilman miespuolista (Teemua) kaveria Dar es Salaamin kaduilla. Kaikesta pyydettiin mahdottomia hintoja ja matkalla bussiin saimme “saattajan” joka sitten hyvin aggressiivisesti tinkasi meiltä rahaa “palveluksistaan” kun pääsimme sisälle bussiin. Ystävällinen pähkinäkauppias sitten onneksi pisti miekkoselle luun kurkkuun ja melkein saatiin todistaa tappelua…

Nyt on taas erittäin kotoisa fiilis olla Morogorossa, Darin ruuhkien ja muun säpinän jälkeen. 🙂 Arkeen on palattu ja työt uudessa järjestössä alkoi eilen, on ollut hyvin työntäyteiset pari päivää. Enää kaksi viikkoa jäljellä ja sitten päästään mekin lomailemaan!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *