Noituutta

Tänään kohdattiin töissä vielä eilistäkin järkyttävimpiä asioita. Eilen täällä Morogorossa otettiin kiinni nainen, joka oli pitänyt lasta (veljensä tai siskonsa) laatikossa noin 6 kuukauden ikäisestä 4-vuotiaaksi saakka. Lapsi ei siis ollut ilmeisesti koskaan päässyt pois sieltä tai saanut kunnon ruokaa. Ällöttävintä on, että lapsi on syönyt laatikossa mm. omaa ulostettaan. Nyt hän on sitten vaikeasti vammautunut ja huonossa kunnossa muutenkin. Saatiin nähdä kuva, joka on alla. Järkyttävää!

Tämä asia liittyy noituuteen jolla on kuulemma hyvin vahva asema Tansaniassa. Monet ihmiset uskovat noituuden olemassa oloon, ja noidaksi epäiltyjä ihmisiä kartetaan tai jopa tapetaan. Tähän tapaukseen noituus liittyy siten, että lapsen isä on uskonut rikastuvansa uhraamalla lapsensa ja vaimonsa. Lapsen vanhemmat ovat eronneet kun äiti on ollut vielä raskaana, ja myöhemmin lapsen synnyttyä se on annettu tädin hoiviin. Ja kappas, lapsen isä on tietenkin joku maan hallituksessa istuva iso jehu. Mutta niin, yllätyin kun kuulin miten usko noituuteen täällä näkyy. Tiesin jo entuudestaan että sitä on olemassa ja erityisesti albiinojen ihmisten ruumiinosien/tappamisen uskotaan antavan taikavoimia tai rikkautta. Mutta jotkut ihan normaalit ihmiset harjoittavat “noituutta” siten, että uskovat rikastuvansa uhrauksilla kuten oman lapsen seksuaalisella hyväksikäytöllä tai tappamisella. Albiinot on etenkin melko turvattomassa asemassa.

Ihmiset myös uskovat, että “noidat” lentävät keskiyöllä alasti koreilla esim. Eurooppaan saakka. Joskus noidat tippuu maahan jolloin ne tapetaan. Saanen kysyä, että mitä hemmettiä?! Enkä oikein tiedä oliko noituudesta meille kertonut Glory itsekin sitä mieltä että näin voi tapahtua vai luuleeko vain osa ihmisistä että “noidat” osaa lentää…sen päivän kun näkis 😀 Toisaalta ihmettelen myös sitä, löytyykö täältä useinkin alastomia ihmisiä koreissa istumassa..kaikkea sitä oppiikin, reissu alkaa käydä loppua kohti erittäin mielenkiintoiseksi!

 

Viikonloppuna sitten marssitaan ympäri Morogoroa vastustaen lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa ja hyväksikäyttöä. Päästään ihan kansalliseen televisioon asti, joten toivottavasti sitä osaa jotain fiksua sanoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *