Stop Child Abuse!

Aivan huikea päivä takana! Tänään olin Stop Child Abuse-marssilla ja täytyy sanoa, että lukeutuu hienoimpiin kokemuksiin täällä. Piti viettää marssilla eilinenkin päivä, mutta epäiltiin että molemmilla meistä saattaa olla malaria, niin lauantai meni malariatestissä ja levätessä. Testi oli nopea ja halpa, yksi tökkäys sormeen ja 2000TSH (alle 1e). Onneksi se oli negatiivinen, joten ei mitään normiflunssaa vakavampaa luultavasti. Itseä on paleltanut, hikoiluttanut ja väsyttänyt muutamana päivänä ja Lauralla sama juttu. Kuumeesta on paha sanoa, kun ei tullut otettua mittaria mukaan lukuisista vinkeistä huolimatta…nähtävästi omalla kohdalla kyse on vain anemiasta, joka todettiin sopivasti juuri ennen reissuun lähtöä. Ruokavalio täällä koostuu lähinnä riisistä, pavuista ja vaaleasta leivästä joten kumma juttu jos ei ole veriarvot parantuneet. Jos nyt muistaisi ottaa sitten lääkärin neuvot todesta ja syödä rautatabletteja säännöllisesti. Lihaa yritän syödä päivittäin, mutta paikallisista ravintoloista saa lähes poikkeuksetta huimat kaksi pientä lihan palasta sitä tilatessaan…:P

Mutta niin, tämä päivä! Kierreltiin isolla joukolla ympäri kaupunkia avokuorma-autolla ja kerrottiin lasten oikeuksista, vastustettiin lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa ja hyväksikäyttöä yms. Mukana oli porukkaa useammasta järjestöstä (Hakuna Matata, Amani Centre, Tanzania Women Health Network), paikallisia lapsia ja ryhmä “artisteja” jotka veti hullunhauskaa tanssishowta. Lapsilla oli myös omia upeita esityksiä, elementteinä kaikkea akrobatiasta tuleen. Oli niin hauskaa, että päivän päätteeksi posket on kipeät hymyilemisestä! Tekis mieli kaapata nämä lahjakkaat lapset mukaansa 🙂 Saisivat varmasti tanssimisesta uran aikaiseksi. Eivät tiiäkkään miten hyviä ovat.

Tänään harmittaa kovasti, että päivät alkaa käydä vähiin ja oikeastaan vasta nyt täällä olemisesta on alkanut kunnolla nauttimaan. Hakuna Matatan ihmiset ja yhteistyökumppanit on olleet niin mahtavia, että harmittaa kun saatiin olla siellä niin vähän aikaa. Mutta pitää ottaa kaikki irti viimeisistä kolmesta päivästä, vähiin käy ennen kun loppuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *