Loma!

Viime viikon alussa päästiin kauan odotetulle lomalle. Lähtö oli haikea, mutta nyt on jo lomafiilis saavutettu ja on kivaa nähdä uusia paikkoja Tansaniassa! Ensimmäisenä tultiin Arushaan joka on melko länsimaalaistyylinen kaupunki Tansanian pohjoisosassa. Bussimatka tänne kesti huimat 11h, johon kuului yksi 10min pysähdys…oli siis melkonen kokemus! Yllättävän nopeasti se päivä kuitenkin bussissa sujui, odotin pahempaa matkaa. Matkalla mentiin Kilimanjaron ohi, mutta ei edes onnistuttu bongaamaan että mikä se kaikista vuorista oli…noh, pilvinen sää ja hämärä selittänee osan asiasta 😀 Ilmeisesti oon kuitenkin kuvitellut sen suuremmaksi ja upeammaksi kuin se onkaan. Ei tätä muutoin voi selittää.

Arushassa on oikein mukavaa, tämä on hyvin erilainen verrattuna muihin paikkoihin missä on vieraillut. Täällä on päivää lukuunottamatta melko kylmä (alle 20 astetta) ja lämpimille vaatteille on ollut käyttöä. Jopa villasukkia on tullut ikävöityä! Uskaltaisin myös sanoa, että täällä asuu paljon hieman parempiosaisia ihmisiä ja ulkomaalaisia. Kaupungissa on paljon hulppeita hotelleja, ravintoloita, kahviloita yms. Valkoihoisiakin näkyy paljon. Yhtenä iltana käytiin testaamassa etiopialaista ravintolaa jossa päästiin maistamaan injera-nimistä perinteistä etiopialaista leipää. Injera tarjotaan kastikkeiden kanssa. Itse leipä ei ollut kovin hyvää (ulkonäkö ja omasta mielestäni myös maku lähentelevät tiskirättiä), mutta kastikkeet neutralisoivat sitä ja ihan maukasta se oli lopulta! Muutoin ravintoloiden kiertäminen on jäänyt vähemmälle, sillä majoitutaan mukavassa Green House-nimisessä guest housessa jossa kaikki ruuat sisältyvät hintaan joka on noin 9e/yö. Paikassa on “vihreät” arvot ja ruuat on kasvisruokia, mutta erittäin hyviä sellaisia. Täällä on ollut todella leppoisaa ja kotoisaa, jos olis pitempi loma niin voisi varmaan viihtyä pidempäänkin. Täällä on mahdollista tehdä myös vapaaehtoistyötä, joten tässä vinkkilinkki kiinnostuneille matkaajille: http://www.greenlivingplanet.org/

InjeraGreen Housen kotikissat

Saatiin bookattua huomiselle edullinen lento suoraan Zanzibarille joten uudet maisemat ja unelmasaari kutsuu. Toivotaan että lento on turvallinen, hiukan jännittää nuo pienet koneet..:)

3 vastausta artikkeliin ”Loma!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *